Kiwa Vuurwerkdeskundige

Kiwa Persoonscertificering Vuurwerkdeskundige

Onze diensten

Wij geven de volgende persoonscertificaten uit:
- Arboverpleegkundige
- Bedrijfshulpverlener
Basisveiligheid Openbare ruimte (BVO)®
- Preventiemedewerker/Arbocoördinator
- Schuldhulpverlener
- Stipel (Basis, BEI, VIAG)
- Vuurwerkdeskundige

Naast toezicht houden op examenorganisaties en opleidingen en het verstrekken van persoonscertificaten voor diverse beroepsuitoefenaars, kunnen wij u ook bijstaan in het opzetten van een nieuw certificatieschema of beoordelingsrichtlijn.
Wij hebben (de richtlijnen voor) onze Keurmerken Erkend Examenbureau en Erkende Opleiding ontwikkeld. Aan de hand van deze richtlijnen, vaak in combinatie met een ISO 9001-audit, toetsen wij een examenorganisatie of opleiding. Lees hier hoe het certificatieproces verloopt en hier de ervaring van één van onze klanten: IPC Groene Ruimte.

Daarnaast hebben al aan diverse branche-organisaties onze medewerking verleend. Een mooi voorbeeld is de samenwerking met het Hoofdbedrijfsschap Ambachten (tegenwoordig CvAE) in het kader van de ontwikkeling van het branchediploma (Medisch) Pedicure en (Allround) Schoonheidsspecialiste, zie ook www.cvae.nl.

Een ander groot project is de uitvoering van audits op producten en diensten rondom MBO-standaarden. De regels hierover zijn vastgelegd in het Keurmerk Examenleverancier, via Excenter. Naast uitvoerder van persoonscertificering was Kiwa tot medio 2016 één van de officiële beoordelende organisaties voor EVC-aanbieders op HBO-, MBO- en branchestandaardengebied.

Ook de samenwerking met het Sectorinstituut Transport en Logistiek in het kader van de verlening van Soob-subsidies is een succesverhaal. Kiwa toetst hierbij jaarlijks tientallen opleiders in de Transport- en Logistiek sector.
Daarnaast kan Kiwa u helpen met het verkrijgen van het NTRO-keurmerk en is Kiwa actief op het gebied van persoonscertificering van ZZP'ers in de zorg, te zien op de website van Mijn Keurmerk.

Met onze jarenlange ervaring hierin hoeft u het wiel niet opnieuw uit te vinden!